je kind

is je grootste gids

Ontdek de diepere boodschap van je kind

Het is tijd voor een zachtere wereld
Een wereld waar iedereen helemaal zichzelf mag zijn.
Een wereld waar alles gevoeld mag worden.

En dat begint bij jou, lieve bewuste moeder. 

Jij voelt óók dat het anders mag. Zachter, echter. Jij voelt dat je het anders wilt en dat het anders kan. Moederschap vanuit verbinding en ontspanning. Vanuit het hart.

Je bent klaar om jezelf en je kind te bevrijden van patronen. Die onbewust doorgegeven zijn van generatie op generatie.
Jij bent bereid om dit te doorbreken, om een zachtere wereld te creëren. 

En hoe mooi is het dat onze kinderen hierin onze grootste gidsen zijn? Dat je kind je uitnodigt om helemaal jezelf te zijn? Om alles te voelen. Om te doorbreken en te helen

Juist datgene waar je kind jou zó mee raakt, waar jij je zorgen over maakt, wat jou frustreert en je machteloos laat voelen… Juist daaronder zit een liefdevolle en diepere boodschap voor jou! 

Sta jij open om deze boodschap te ontdekken?

De weg naar rust & verbinding in je gezin én jezelf

Door de diepere boodschap van je kind te ontvangen en voelen, help je je kind en jezelf op een duurzame manier.
Het is dé weg naar rust, ontspanning en verbinding in je gezin en jezelf. 
Liefdevol, krachtig en vanuit het hart.

Hoe zou het zijn om de uitdagingen in het moederschap, datgene waar je kind jou zo mee kan raken, te zien als uitnodiging? Om jezelf én je kind te bevrijden van oude pijn en patronen. Om te voelen en te helen.
Zodat jij helemaal en ontspannen jezelf kan zijn. Niet perfect maar echt. Dít is wat je kind van je vraagt.

Het is magisch om te zien en voelen wat er dan gebeurt.
De diepe verbinding tussen je kind en jou wordt voelbaar.
Je ervaart dat de oplossing in jóu zit, je hoeft niet langer te zoeken buiten jezelf.

Je ontdekt de liefdevolle ouder in jou die er altijd is. Voor jezelf. Voor het kind dat jij ooit was.
Je kunt de liefdevolle moeder zijn voor je kind die jij in essentie bent. Echt en authentiek.
Je voelt vertrouwen in jezelf als moeder, in je kind als gids en in de toekomst.

de diepere boodschap van je kind

Jij voelt dat je het anders wilt. Je staat open om de diepere boodschap van jouw kind te ontvangen. Je bent bereid om de beweging naar binnen te maken, ook al vind je dit spannend.
Je bent klaar om deze moedige stap te zetten!

Na dit traject:

1-1 traject | De diepere boodschap van je kind

Een diepgaand traject voor bewuste moeders die open staan voor hun kind als gids.
Benieuwd hoe het traject eruit ziet? Ik neem je mee!

Jouw verhaal

De eerste sessie brengen we jouw verhaal in kaart. Jij vertelt over je kind. 
Over wat jou bezig houdt, waar jij je zorgen over maakt, wat jou frustreert, irriteert, triggert, machteloos laat voelen… Datgene waar je kind jou zó mee raakt. 

Je krijgt alle ruimte om jouw verhaal te vertellen. Ik luister, stel vragen en schrijf alles op. 
Dit doen we bij mij thuis aan de keukentafel. Vervolgens ga jij naar huis en ik ga de boodschap van je kind voor jou vertalen.

De boodschap van je kind

Vervolgens zien we elkaar ongeveer twee weken later weer bij mij thuis. We doen samen een meditatie om te zakken van het hoofd naar het lichaam. Daarna koppel ik de boodschap van jouw kind terug aan jou. Het verhaal over je kind gaat nu over jou.
 
Tijdens deze sessie wordt het onbewuste bewust. Ook maken we een begin met het doorvoelen van de boodschap van je kind. Geen zorgen, hier neem ik je helemaal in mee. 

Na afloop ontvang je van mij een meditatie (audio bestand), zodat je ook thuis de boodschap van je kind kunt toelaten en doorvoelen. Dit is een essentieel onderdeel van het traject. Het is geen ‘quick fix’. Het vraagt van jou om eigenaarschap, bereidheid en commitment om je proces aan te gaan.

Heel & transformeer

En nu begint het eigenlijk pas echt. Het ontvangen van de diepere boodschap van je kind is een hele waardevolle eerste stap die vaak al wonderlijke veranderingen teweeg brengt.
Maar, alleen hier stopt het niet. Je kind vraagt van jou om de boodschap daadwerkelijk te gaan leven! Door te gaan doen en integreren, met vallen en opstaan, vindt duurzame heling en transformatie plaats. Ook – of juist – dan, wil ik je begeleiden.

Samen gaan we vier sessies de natuur in. Je komt in beweging. Ik loop met je mee en creëer een veilige bedding om te voelen en te helen. Om de beweging naar binnen te maken en om stappen te zetten, ook al voel je misschien angst of weerstand. De natuur én je lichaam zijn hierbij ontzettend krachtige ‘helpers’. Ik laat je ervaren hoe je in ieder moment jezelf kunt dragen.

Ook tussen de sessies door ben ik bereikbaar voor jou via Whatsapp. Zo kunnen we direct inspelen op waar jij tegenaan loopt in je dagelijkse leven. Je hoeft het niet alleen te doen.

Nog even alles op een rijtje.

De investering voor dit traject is € 650

Voorafgaand aan een 1-1 traject, vind ik het fijn en belangrijk om kennis te maken en samen af te stemmen.

Hoi! Ik ben Ilse

Voordat ik moeder werd, leefde ik het leven waarvan ik dacht dat het van me verwacht werd. Ik was een aangepaste versie van mezelf geworden. Eigenlijk voelde ik veel en diep, maar ik deed alles om maar niet de pijn van het gevoelige meisje in mij te hoeven voelen.

Toen werd Lars (2017) geboren. Een gevoelig, wijs en krachtig jongetje. En hij paste zich – gelukkig – niet aan! Én, hij wilde ook geen aangepaste versie van mij. Hij wil mij precies zoals ik ben. Echt. Helemaal.

Door het moederschap begon een intense en transformerende reis, met Lars als grootste gids. Hij nodigde mij uit om weer te gaan voelen. Om te helen. Om helemaal mezelf te zijn en mijn éigen pad te bewandelen. 
Stap voor stap ben ik in beweging gekomen. Ook al vond en vind ik dit spannend.

Zo heb ik in 2021 mijn vaste baan opgezegd en ben ik gestart met Moedige Stappen. Vanuit het hart. Nu begeleid ik als kindertolk® en intuïtief coach andere bewuste moeders om de beweging naar binnen te maken. Ik voel me dankbaar dat ik de diepe boodschappen van kinderen mag vertalen en zo bij te dragen aan een zachtere wereld.

Liefs, Ilse

Ilse de Roos

Ervaringen van moeders

Jouw vragen & antwoorden

Voor wie is het traject?
Dit traject is voor jou wanneer je bereid bent om de beweging naar binnen te maken en om eigenaarschap te nemen over jouw proces. Het vraagt commitment aan jezelf en je kind. Misschien is het soms confronterend om de focus te verplaatsen naar jezelf, misschien kom je weerstand of angst tegen. Dit is heel begrijpelijk. Juist dan vraagt het van je om te voelen en om op te komen dagen. Natuurlijk doe ik er alles aan om je daar zo goed mogelijk bij te begeleiden. Dat is mijn commitment. 
Het traject past niet bij je, wanneer je op zoek bent naar een ‘quick fix’ of wanneer je alleen opvoedadvies zoekt voor je kind. Ik geloof in een diepgaande en duurzame methode die het probleem aanpakt bij de bron.

Voor welke problemen met kinderen kan dit traject een oplossing bieden?
Van huilbaby tot boze puber, van problemen met zindelijkheid tot problemen op school… Als iets jóu raakt, gaat het ook over jou. Dit kan dus over van alles gaan. Gedrag van je kind dat jou raakt, de ontwikkeling of klachten (fysiek, sociaal, emotioneel) van je kind waar je je zorgen over maakt, emoties van je kind die je triggeren. Nogmaals, als het jou raakt gaat het óók over jou. Daarnaast kan het soms nodig zijn om ook passende begeleiding voor het kind in te schakelen, dat is per situatie verschillend. Ook kan dit goed samengaan. Voor de duidelijkheid, bij het kindertolken wordt het kind niet belast. Ik begeleid geen kinderen, alleen jou als moeder.

Wanneer is het traject helpend voor mij als moeder?
Het kan ook zijn dat je bij jezelf als moeder uitdagingen opmerkt. Bijvoorbeeld dat je kind je zo kan triggeren dat je heftig reageert. Of wanneer je merkt dat je je regelmatig machteloos voelt, je het gevoel hebt dat je vastloopt met je kind, of dat je het gewoon ‘niet meer weet’. Misschien maak je je heel erg zorgen over je kind of merk je dat het moederschap je uitput of overweldigd. Dit kunnen signalen zijn dat er iets in jou geraakt wordt, wat zichtbaar wordt in het moederschap.

Ik voel een ‘ja’ voor dit traject, maar ik vind het spannend om de beweging naar binnen te maken.
Allereerst, wat mooi dat je dit bij jezelf opmerkt. Het vraagt moed om de beweging naar binnen te maken. Voelen hebben we vaak niet geleerd. We hebben overlevingsmechanismen ontwikkeld, om niet te hoeven voelen. Het is dus heel normaal wanneer je angst of weerstand voelt. Mijn ervaring – bij mezelf en bij de moeders die ik heb begeleid – is, dat je lichaam precies ‘weet’ en aangeeft wanneer het genoeg is. Daar mag je op vertrouwen. Ook dit is een proces, wat stapje voor stapje mag gaan, op een tempo dat goed voelt voor jou. Dit is waar ik je bij begeleid. Het kan heel fijn zijn om dit proces aan te gaan met iemand naast je. Je hoeft het niet alleen te doen. Door eerst samen te gaan voelen en ervaren, groeit jouw vertrouwen in jezelf en  dat je dit na het traject zelf kunt dragen.

Is betaling in termijnen mogelijk?
Ja, betaling in termijnen is mogelijk. Ik denk graag met je mee hoe het voor jou mogelijk wordt de investering voor het traject te maken.

Kun je iets meer vertellen over de methodiek die je toepast?
In juni 2023 heb ik de training tot kindertolk afgerond, ook wel PresentChild methode genoemd. De initiator van deze methode is Janita Venema.

Scroll naar boven