je kind

is je grootste gids

Je kind haalt het mooiste, liefdevolste en krachtigste in jou naar boven. En tegelijkertijd is er niemand die jou zó kan raken als je kind.

Met gedrag dat jou frustreert, met emoties waardoor jij je machteloos voelt, met iets waar jij je veel zorgen over maakt of iets wat je anders wenst voor je kind…

Soms weet je even niet meer hoe verder. Of, je reageert niet zoals je zou willen vanuit je hart. De uitdagingen met je kind of in je gezin vragen veel van je.

Vaker dan je wilt, voelt het moederschap zwaar en overweldigend. En juist omdat je zo bewust in het moederschap staat, raakt dit je diep.

Je voelt dat je het anders wilt en dat het anders kan. 
Je gelooft in moederschap vanuit verbinding en ontspanning. Vanuit het hart.

Je bent bereid om patronen te doorbreken, die onbewust doorgegeven zijn van generatie op generatie.

Jij bent klaar om een zachtere wereld te creëren. Voor je kind én voor jezelf.

hoe mooi is het dat onze kinderen hierbij onze grootste gidsen zijn?

Juist onder de uitdagingen, onder datgene wat jou zó raakt, zit een diepere boodschap van je kind voor jou.
Een liefdevolle uitnodiging om te voelen, te doorbreken en te helen. Om jezelf en je kind te bevrijden van oude pijn en patronen.
Zodat jij helemaal en ontspannen jezelf kan zijn. Dít is wat je kind van je vraagt.

Het ontvangen en doorvoelen van de diepere boodschap van jouw kind, is dé weg naar rust en ontspanning. In je gezin en in jezelf.
De diepe verbinding tussen je kind en jou wordt voelbaar. Het moederschap voelt lichter en zachter.
Je helpt je kind en jezelf op een duurzame manier. Liefdevol, krachtig en vanuit het hart.

Je ontdekt de liefdevolle ouder in jou die er altijd is. Voor jezelf. Voor het kind dat jij ooit was.
Je kunt de liefdevolle moeder zijn voor je kind die jij in essentie bent. Echt en authentiek.
Je voelt vertrouwen in jezelf als moeder, in je kind als gids en in de toekomst.

Sta jij open voor de diepere boodschap van je kind?

Jij voelt dat je het anders wilt. Je staat open om de diepere boodschap van jouw kind te ontvangen. Je bent bereid om de beweging naar binnen te maken, ook al vind je dit spannend. Je bent klaar om deze moedige stap te zetten!

Het 1-1 traject De diepere boodschap van je kind is een diepgaand traject voor moeders die open staan voor hun kind als gids. Na dit traject:

kindertolk Groningen

Je investering
 
Tot en met 30 juni 2024: € 350
Vanaf 1 juli 2024: € 425

Dit kun je verwachten!

Je bent vast benieuwd naar hoe het traject er (praktisch) uitziet en wat je precies kunt verwachten.
Ik neem je mee!

Jouw verhaal

De eerste sessie brengen we jouw verhaal in kaart. Jij vertelt over je kind. 
Over wat jou bezig houdt, waar jij je zorgen over maakt, wat jou frustreert, irriteert, triggert, machteloos laat voelen… Datgene waar je kind jou zó mee raakt. 

Je krijgt alle ruimte om jouw verhaal te vertellen. Ik luister, stel vragen en schrijf alles op. 
Dit doen we bij mij thuis aan de keukentafel. Vervolgens ga jij naar huis en ik ga de boodschap van je kind voor jou vertalen.

De boodschap van je kind

Vervolgens zien we elkaar ongeveer twee weken later weer bij mij thuis. We doen samen een meditatie om te zakken van het hoofd naar het lichaam. Daarna koppel ik de boodschap van jouw kind terug aan jou. Het verhaal over je kind gaat nu over jou.
 
Tijdens deze sessie wordt het onbewuste bewust. Ook maken we een begin met het doorvoelen van de boodschap van je kind. Geen zorgen, hier neem ik je helemaal in mee. 

Na afloop ontvang je van mij een meditatie (audio bestand), zodat je ook thuis de boodschap van je kind kunt toelaten en doorvoelen. Dit is een essentieel onderdeel van het traject. Het is geen ‘quick fix’. Het vraagt van jou om eigenaarschap, bereidheid en commitment om je proces aan te gaan.

Follow-up

We plannen in overleg een follow-up sessie. Samen kijken we hoe het nu gaat, met jou en je kind. Wat gaat er goed? Waar mag nog aandacht naar toe? Zijn er inzichten die nog verdiept mogen worden? Zijn er emoties die (nogmaals) doorvoeld mogen worden? 

Daarnaast bespreken we of verdere begeleiding in jouw proces helpend of gewenst is. Het ontvangen van de diepere boodschap van je kind is een hele waardevolle stap die (vaak snel) wonderlijke veranderingen teweeg brengt. Maar, hier stopt het niet. Je kind vraagt van jou om de boodschap daadwerkelijk te gaan leven! Soms kan het fijn zijn om dit samen te doen. Soms vragen processen ook gewoon wat meer tijd en aandacht. Samen voelen we of en hoe er een vervolg mag komen.

Nog even alles op een rijtje!

1-1 vervolgtraject (optioneel) – Terug naar jouw natuur

Is er wat meer tijd en aandacht nodig of voel je dat je nog wat langer begeleid wilt worden in jouw proces? Dat is heel begrijpelijk. Nadat je de diepere boodschap van je kind hebt ontvangen, mag je deze gaan integreren in je dagelijkse leven. Door te gaan doen en steeds weer te doorvoelen vindt duurzame heling en transformatie plaats. Dit is een proces, dat gepaard gaat met vallen en opstaan. 

Ook – of juist – dan, kan het fijn zijn om dit samen te doen.

We gaan drie sessies de natuur in.
Je komt in beweging en ik loop nog een stukje mee op jouw pad.
Ik creëer een veilige bedding om te voelen en te helen. 
Ik begeleid je om de beweging naar binnen te blijven maken en om daadwerkelijk stappen te blijven zetten.
Ik leer je om mogelijke blokkades, zoals angst of weerstand, te doorvoelen en transformeren. De natuur én je lichaam zijn hierbij ontzettend krachtige ‘helpers’.
Je gaat ervaren hoe je in ieder moment jezelf kunt dragen.

 Je investering voor het vervolgtraject is € 325.

Voorafgaand aan een 1-1 traject, vind ik het fijn en belangrijk om kennis te maken en samen af te stemmen.

Hoi! Ik ben Ilse

Voordat ik moeder werd, leefde ik het leven waarvan ik dacht dat het van me verwacht werd. Ik was een aangepaste versie van mezelf geworden. Eigenlijk voelde ik veel en diep, maar ik deed alles om maar niet de pijn van het gevoelige meisje in mij te hoeven voelen.

Toen werd Lars (2017) geboren. Een gevoelig, wijs en krachtig jongetje. En hij paste zich – gelukkig – niet aan! Én, hij wilde ook geen aangepaste versie van mij. Hij wil mij precies zoals ik ben. Echt. Helemaal.

Door het moederschap begon een intense en transformerende reis, met Lars als grootste gids. Hij nodigde mij uit om weer te gaan voelen. Om te helen. Om helemaal mezelf te zijn en mijn éigen pad te bewandelen. 
Het is niet altijd de makkelijkste weg (geweest), maar ik heb ervaren dat je angst kunt voelen én toch in beweging kunt komen. Stap voor stap.

Zo heb ik in 2021 mijn vaste baan opgezegd en ben ik gestart met Moedige Stappen. Vanuit het hart. Nu begeleid ik als kindertolk® en intuïtief coach andere bewuste moeders om de beweging naar binnen te maken. Ik voel me dankbaar dat ik de diepe boodschappen van kinderen mag vertalen en zo bij te dragen aan een zachtere wereld.

Liefs, Ilse

20240412_Innerlijk_Kind_Reis_De_Wilgenschoot_Website_035

Jouw vragen & antwoorden

Voor wie is het traject?
Dit traject is voor jou wanneer je bereid bent om de beweging naar binnen te maken en om eigenaarschap te nemen over jouw proces. Het vraagt commitment aan jezelf en je kind. Misschien is het soms confronterend om de focus te verplaatsen naar jezelf, misschien kom je weerstand of angst tegen. Dit is heel begrijpelijk. Juist dan vraagt het van je om te voelen en om op te komen dagen. Natuurlijk doe ik er alles aan om je daar zo goed mogelijk bij te begeleiden. Dat is mijn commitment. 
Het traject past niet bij je, wanneer je op zoek bent naar een ‘quick fix’ of wanneer je alleen opvoedadvies zoekt voor je kind. Ik geloof in een diepgaande en duurzame methode die het probleem aanpakt bij de bron.

Voor welke problemen met kinderen kan dit traject een oplossing bieden?
Van huilbaby tot boze puber, van problemen met zindelijkheid tot problemen op school… Als iets jóu raakt, gaat het ook over jou. Dit kan dus over van alles gaan. Gedrag van je kind dat jou raakt, de ontwikkeling of klachten (fysiek, sociaal, emotioneel) van je kind waar je je zorgen over maakt, emoties van je kind die je triggeren. Nogmaals, als het jou raakt gaat het óók over jou. Daarnaast kan het soms nodig zijn om ook passende begeleiding voor het kind in te schakelen, dat is per situatie verschillend. Ook kan dit goed samengaan. Voor de duidelijkheid, bij het kindertolken wordt het kind niet belast. Ik begeleid geen kinderen, alleen jou als moeder.

Wanneer is het traject helpend voor mij als moeder?
Het kan ook zijn dat je bij jezelf als moeder uitdagingen opmerkt. Bijvoorbeeld dat je kind je zo kan triggeren dat je heftig reageert. Of wanneer je merkt dat je je regelmatig machteloos voelt, je het gevoel hebt dat je vastloopt met je kind, of dat je het gewoon ‘niet meer weet’. Misschien maak je je heel erg zorgen over je kind of merk je dat het moederschap je uitput of overweldigd. Dit kunnen signalen zijn dat er iets in jou geraakt wordt, wat zichtbaar wordt in het moederschap.

Ik voel een ‘ja’ voor dit traject, maar ik vind het spannend om de beweging naar binnen te maken.
Allereerst, wat mooi dat je dit bij jezelf opmerkt. Het vraagt moed om de beweging naar binnen te maken. Voelen hebben we vaak niet geleerd. We hebben overlevingsmechanismen ontwikkeld, om niet te hoeven voelen. Het is dus heel normaal wanneer je angst of weerstand voelt. Mijn ervaring – bij mezelf en bij de moeders die ik heb begeleid – is, dat je lichaam precies ‘weet’ en aangeeft wanneer het genoeg is. Daar mag je op vertrouwen. Ook dit is een proces, wat stapje voor stapje mag gaan, op een tempo dat goed voelt voor jou. Dit is waar ik je bij begeleid. Het kan heel fijn zijn om dit proces aan te gaan met iemand naast je. Je hoeft het niet alleen te doen. Door eerst samen te gaan voelen en ervaren, groeit jouw vertrouwen in jezelf en  dat je dit na het traject zelf kunt dragen.

Is betaling in termijnen mogelijk?
Ja, betaling in termijnen is mogelijk. Ik denk graag met je mee hoe het voor jou mogelijk wordt de investering voor het traject te maken.

Kun je iets meer vertellen over de methodiek die je toepast?
In juni 2023 heb ik de training tot kindertolk® en spiegelexpert afgerond, ook wel PresentChild methode genoemd. De initiator van deze methode is Janita Venema.

Scroll naar boven