Ik ben Ilse de Roos. Samen met mijn partner Erik en onze zoon Lars (2017) woon ik in Groningen. In de loop van 2021 is Moedige Stappen ontstaan, vanuit mijn persoonlijke ervaringen én mijn hart voor moeders.

Ik deel graag mijn reis met jou, omdat ik geloof dat openheid en kwetsbaarheid zorgt voor verbinding. Misschien herken je jezelf in mijn verhaal en voel je dat je er niet alleen voor staat. Misschien wordt er iets geraakt in jou, wat je bewust maakt van jouw leven, je keuzes en je verlangens. Misschien word je geïnspireerd, waardoor je stappen gaat zetten en in beweging komt. 

De eerste stap

Bewustwording is de eerste stap naar verandering. Soms is dit een geleidelijk proces, soms word je er abrupt toe gedwongen. Bij mij was dit laatste het geval. Na jarenlang leven vanuit mijn hoofd, angst en controle, signalen van mijn lichaam negeren en me gejaagd en gestrest voelen, trok mijn lichaam keihard aan de rem. Ik was opgebrand. Een moeilijke én waardevolle periode volgde. Ik leerde veel over mezelf. Ik werd bewuster van hoe ik leefde en werkte. Ik herstelde en keerde weer terug in mijn werk als fysiotherapeut. Dit zou mij nooit meer overkomen. 

Het moederschap - van eenzaamheid naar verbinding

In 2017 werd ik moeder van een prachtig gevoelig mannetje die met heldere ogen de wereld in keek. Een overweldigende ervaring vond ik het moederschap. Nog steeds trouwens! Het intense geluk en genieten. Maar ook de enorme kwetsbaarheid en verantwoordelijkheid. Ik wilde het zo graag goed doen. Ik gaf alles van mezelf, totdat ik niets meer te geven had. Ik raakte steeds sneller geïrriteerd en boos. Iets wat ik niet van mezelf kende. Het zorgde ervoor dat ik terecht kwam in een spiraal van negatieve gedachten over mezelf. Ik was de moeder geworden die ik juist niet wilde zijn. Ik kon vaak niet genieten van het moederschap. Het was overleven in plaats van leven. Opnieuw raakte ik burn-out. Ik kwam tot de ontdekking dat ik de verbinding met mezelf volledig was kwijt geraakt.

wat wil ik eigenlijk?

wat heb ik nu nodig?

waar verlang ik naar?

ik had geen idee

Het was best confronterend dat ik geen antwoord had op deze vragen. Ik ging op zoek naar antwoorden. Ik vond ze al wandelend, hardlopend, mediterend. In de natuur. Maar ook in kleine dagelijkse mindful momentjes. Ik merkte op dat mijn lijf de antwoorden had! Langzamerhand kwam ik weer in verbinding met mezelf. Ik herkende steeds sneller en vaker wat ik nodig had, voelde beter wat goed voor me was en wat niet, ontdekte mijn verlangens. Nog steeds word ik iedere dag uitgenodigd om hierin verder te leren en te groeien.

Naast de verbinding met mezelf, vond ik ook verbinding met andere gelijkgestemde moeders. Ik merkte hoe helpend dit kan zijn, ik voelde me meer gesteund en minder alleen in het moederschap. Het vertrouwen in mezelf als moeder groeide. Wat had ik dit graag eerder in het moederschap ervaren!

Ik zag steeds meer om me heen andere moeders worstelen. Omdat ik het herkende. Ik voelde dat mijn hart uitgaat naar deze moeders. Ik besloot mijn baan als sportfysiotherapeut op te zeggen en mijn gevoel te volgen. Toen wist ik nog niet precies wat ik dan wilde. Maar ik besloot te vertrouwen. Ik hoefde nog niet het eindpunt te zien, alleen iedere keer die stap te zetten die voor mij goed voelde. Nu komt alles samen. Mijn ervaringen en mijn geloof in de kracht van bewegen in de natuur én mijn hart voor moeders. 

Groeien & bloeien

Achteraf kan ik zien, dat ik alle lessen nodig had, om te komen waar ik nu ben. Namelijk terug bij mijn gevoel. Bij mezelf. Ik weet nu, dat ik mag vertrouwen op mijn gevoel en intuïtie. Dat mijn hart me de weg wijst, via mijn lichaam!

Ik besef dat ik de enige ben die de volle verantwoordelijkheid kan nemen over mijn eigen leven. Dat ik altijd kan kiezen voor hoe ik ergens mee om ga. Dat ik door moeilijke periodes de kans krijg om te groeien. Om tot bloei te komen. Dat geeft ontzettend veel kracht en vrijheid.

Ik kies ervoor om mezelf te zijn en mijn eigen pad te volgen. Waardoor ik een authentieke moeder ben voor Lars. Het geeft me energie en tegelijk innerlijke rust. Waardoor ik er voor mezelf én Lars kan zijn.

Dit gun ik alle moeders en kinderen. Het voelt als mijn missie om moeders dit te laten ervaren. Dat zij alle antwoorden al in zich hebben. Dat zij bewuste keuzes kunnen maken die goed voelen voor hen. Dat zij rust, energie en vrijheid kunnen ervaren. Het is aan ons, moeders, om de eerste stap te zetten naar volledig onszelf zijn en ons hart volgen. Onze kinderen zullen een krachtig voorbeeld krijgen en de vrijheid voelen om óok hun unieke pad te mogen volgen. 

Ben jij klaar voor de eerste stap?

Ben je geïnteresseerd en wil je meer weten? Wil je kennismaken om te voelen of ik de juiste persoon ben om jou te helpen? Ik bied de mogelijkheid om gratis en vrijblijvend kennis te maken. Ik geef je hierin een oprecht advies. Je kunt hieronder zelf een afspraak plannen in mijn agenda.

Mijn eigenschappen als coach & runningtherapeut

Wat klanten over mij zeggen

Scroll naar boven

Kom je verbinden?

In één sessie een stap zetten naar verbinding met jezelf, de natuur en andere moeders!

Dat is de essentie van de losse sessies die ik faciliteer.

De volgende losse sessie is zaterdag 11 maart 2023. Tijd: 10-12 uur
Locatie: bos Vosbergen (bij Paterswolde)
Investering: € 22.

Wil jij erbij zijn op 11 maart?
Stuur dan een mailtje naar ilse@moedigestappen.nl. 
Je bent welkom!