Ik ben Ilse de Roos. Samen met mijn partner Erik en onze zoon Lars (2017) woon ik in Groningen. In de loop van 2021 is Moedige Stappen ontstaan, vanuit mijn eigen reis in het moederschap.

Ik deel mijn verhaal graag met jou, omdat ik geloof dat echtheid en kwetsbaarheid zorgen voor verbinding. 
Misschien vind je herkenning in mijn verhaal en voel je dat je niet de enige bent. Misschien word je geraakt of biedt het je een nieuw perspectief. In ieder geval wens ik dat mijn verhaal je inspireert om jezelf te zijn en jouw eigen pad te bewandelen.

Liefs, Ilse

Als meisje voelde ik al veel

Een eigenschap die ik vooral heb ingezet voor de ander. Me afstemmen op wat de ander nodig heeft. Me aanpassen aan wat er van mij verwacht werd. Aanvoelen wat ik wel en niet van mezelf mocht laten zien.

Zo werd ik een soort van aangepaste versie van mezelf en leefde ik het leven waarvan ik dacht dat het van mij verwacht werd.

Ik deed heel hard mijn best, was het braafste meisje van de klas en leefde vooral vanuit en in mijn hoofd. Overleven eigenlijk in plaats van leven. Alles om maar niet de pijn en angst van het gevoelige kleine meisje te hoeven voelen.

In mijn werkende leven liep ik vast. Burn-out. Een duidelijk signaal. En ergens voelde ik wel dat ik het anders wilde, dat deze manier van leven niet bij me paste. Maar, ik durfde het nog niet anders te doen. Uit angst.

Toen werd Lars geboren. Een gevoelig, wijs en heel krachtig jongetje. Hij paste zich – gelukkig – niet aan! En, hij wil óók geen aangepaste versie van mij. 

Hij wil mij precies zoals ik ben. Echt en authentiek. Helemaal mezelf en met alles wat ik voel. Door hem kon ik niet anders meer dan mijn eigen pad volgen. En Lars is daarbij mijn grootste gids.

De uitnodiging van het moederschap

Door het moederschap en door Lars werd ik uitgenodigd om weer te gaan voelen. Om te zakken van mijn hoofd, naar mijn lijf en hart. Om de beweging naar binnen te maken.

En nee, dit was niet de makkelijkste weg. De eerste jaren van het moederschap vond ik zwaar, overweldigend en uitdagend. Oude, niet meer dienende overlevingsmechanismen en overtuigingen, werden nog zichtbaarder. Opgeslagen emoties werden getriggerd.

Lars was, en is, mijn liefdevolle, krachtige maar ook confronterende spiegel. Tegelijkertijd heeft hij bij mij een waakvlammetje aangewakkerd. Een diep verlangen om helemaal mezelf te zijn, om alles te voelen wat ik voel. 

En dat, is een transformerende en intense reis. Een proces van doorbreken, voelen en helen.

een proces van vallen en opstaan

Steeds weer stappen zetten mét de angst die ik voelde. Ik leerde dat dit samen kan gaan.

Ik maakte steeds bewustere keuzes in het moederschap, volgde mijn intuïtie op het gebied van borstvoeding en slapen. We wisselden van opvang naar vrije peuterschool, wat veel meer aansloot bij onze levensvisie.

Als gezin stapten we uit de ratrace. We kozen voor minder. Minder werken, minder spullen, minder snel. Waardoor we vrijheid ervaren, meer samen kunnen zijn, in de natuur. Dichtbij onze eigen natuur.

Ik nam ontslag van mijn vaste baan als sportfysiotherapeut en begon aan mijn ondernemersavontuur. Vanuit mijn hart en vanuit een diep vertrouwen op mijn gevoel.

 

Mijn missie

Sinds de start van Moedige Stappen voelde ik heel sterk dat ik moeders wil begeleiden. 

Ik heb ervaren dat het moederschap en je kind je uitnodigen om helemaal jezelf te zijn. Om de beweging naar binnen te maken. Om je eigen pad te bewandelen. 

Dat gun ik alle moeders en kinderen.

 

Want onze kinderen zijn onze grootste gidsen. Ze raken ons, vanuit een liefdevolle intentie. Ze vragen ons om alle delen in onszelf te ontdekken en omarmen. Om te doorvoelen en te helen. Om ons eigen leven te leven.

Ik geloof in een zachtere wereld. Voor én door onze kinderen.
Een wereld waar we onszelf mogen zijn en waar alles gevoeld mag worden. En dit begint bij jou, lieve bewuste moeder!

Ik loop als intuïtief coach en kindertolk® met liefde een stukje mee op jouw pad. Wil je iets delen of heb je een vraag? Ontzettend leuk als je me dan een berichtje stuurt!

Ervaringen van moeders

Scroll naar boven