Ik ben Ilse de Roos. Samen met mijn partner Erik en onze zoon Lars (2017) woon ik in Groningen. In de loop van 2021 is Moedige Stappen ontstaan, vanuit mijn eigen reis in het moederschap.

Ik deel mijn verhaal graag met jou. Ik geloof dat echtheid en kwetsbaarheid zorgen voor verbinding. 
Misschien herken je jezelf in mijn verhaal en voel je dat je niet de enige bent. Misschien wordt er iets geraakt in jou of biedt het je een nieuw perspectief. In ieder geval wens ik dat mijn verhaal je inspireert om jouw eigen pad te bewandelen.

Liefs, Ilse

De aanpassing

Als meisje voelde ik al veel.

Een eigenschap die ik vooral heb ingezet voor de ander. Me afstemmen op wat de ander nodig heeft. Me aanpassen aan wat er van mij verwacht werd. Aanvoelen wat ik wel en niet van mezelf mocht laten zien.

Zo werd ik een soort van aangepaste versie van mezelf en leefde ik het leven waarvan ik dacht dat het van mij verwacht werd.

Ik deed heel hard mijn best, was het braafste meisje van de klas en leefde vooral vanuit en in mijn hoofd. Overleven eigenlijk in plaats van leven. Alles om maar niet de pijn en angst van het gevoelige kleine meisje te hoeven voelen.

In mijn werkende leven liep ik vast. Burn-out. Een duidelijk signaal. En ergens voelde ik ook wel dat ik het anders wilde, dat deze manier van leven niet bij me paste. Maar, ik durfde het nog niet anders te doen. Uit angst.

Toen werd Lars geboren. Een gevoelig, wijs én heel krachtig jongetje. En hij paste zich – gelukkig – niet aan! 

En, hij wil ook geen aangepaste versie van mij. Hij wil mij. Echt en authentiek. Helemaal mezelf.

De uitnodiging

Door het moederschap en door Lars kon ik niet anders meer dan mijn eigen pad volgen. Lars nodigde mij uit om weer te gaan voelen. Om te zakken van mijn hoofd naar mijn lijf en hart.

Wat wil er gezien en gevoeld worden?
Wat klopt voor mij en voor ons als gezin?
Hoe wil ík leven?

Lars wakkerde een waakvlammetje in mij aan, een verlangen om helemaal mezelf te zijn. Tegelijkertijd ging en gaat dit gepaard met angst. 

Angst om mezelf helemaal te laten zien en horen.
Angst voor afwijzing. Dat ik niet goed ben zoals ik ben.
Angst dat ‘het’ fout gaat, dat ik het fout doe.

Toch ben ik in beweging gekomen

Toch ben ik stappen gaan zetten. Mét de angst die ik voelde. Ik leerde dat dit samen kan gaan.

Ik maakte steeds bewustere keuzes in het moederschap, volgde mijn intuïtie op het gebied van borstvoeding en slapen. We wisselden van opvang naar vrije peuterschool, wat veel meer aansloot bij onze levensvisie.

Als gezin stapten we uit de ratrace. We kozen voor minder. Minder werken, minder spullen, minder snel. Waardoor we vrijheid ervaren, meer samen kunnen zijn, in de natuur. Dichtbij onze eigen natuur.

Ik nam ontslag van mijn vaste baan als sportfysiotherapeut en begon aan mijn ondernemersavontuur. Vanuit mijn hart en een diep vertrouwen.

De missie

Sinds de start van Moedige Stappen voelde ik heel sterk dat ik moeders wil begeleiden. 

Ik heb ervaren dat het moederschap en je kind je uitnodigen om helemaal jezelf te zijn. Om de beweging naar binnen te maken. Om je eigen pad te bewandelen. 

Dit gun ik alle moeders én kinderen.

Want onze kinderen zijn onze grootste gidsen. Ze raken ons, vanuit een liefdevolle intentie. Ze vragen ons om alle delen in onszelf te ontdekken en omarmen. Om te doorvoelen en te helen. Om ons eigen leven te leven.

Ik geloof in een zachtere wereld. Voor én door onze kinderen.
Een wereld waar we onszelf mogen zijn en waar alles gevoeld mag worden. En dit begint bij jou, lieve bewuste moeder!

Ik loop als intuïtief coach en kindertolk® met liefde een stukje mee op jouw pad. Wil je iets delen of heb je een vraag? Ontzettend leuk als je me dan een berichtje stuurt!

Dit zeggen moeders over mij als coach

Scroll naar boven